Forum Anuar Zain
Forum Anuar Zain
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Sudut Khas
 Tahukan Anda
 ESKReeem SERBAt baru dari NESTLE!
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

aramyra
Moderator


Malaysia
3032 Posts

Posted - 07/12/2005 :  9:58:07 PM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
Ais krim serbat istimewa baru dari Nestle
Oleh Fadzlena Jafar


MASYARAKAT hari ini khususnya kanak-kanak gemar menikmati ais krim. Tetapi tahukah anda, serbat atau manisan yang seakan ais krim lebih dulu dihasilkan sebelum Barat memperkenalkan ais krim sebagai hidangan pencuci mulut yang gah pada hari ini?

Kajian menunjukkan serbat mungkin berasal daripada empayar Rom, tetapi ada juga yang mengatakan hidangan manisan ini terlebih dulu popular di China. Berbanding ais krim yang dinikmati pada penghujung hidangan, serbat pula dinikmati antara hidangan utama dan pencuci mulut kerana dapat menghilangkan rasa ikan atau daging di dalam mulut.

Memahami keperluan itu, jenama pemakanan terkenal, Nestle Ice Cream, mengambil inisiatif menghasilkan serbat istimewa yang dinamakan Nestle the Sorbet Story untuk dipasarkan di seluruh Malaysia. Menerusi produk terbaru itu, orang ramai kini berpeluang menikmati serbat pada harga lebih berpatutan dan di mana saja.

Pengurus Jenama Kumpulan Nestle Ice Cream, Philomena Tan, berkata Nestle the Sorbet Story dirumus khas dengan tiga perasa istimewa dan sesuai untuk mereka yang mengamalkan gaya hidup seimbang memandangkan kandungannya yang bebas lemak.

"Produk istimewa ini bukan saja enak dan menyegarkan, bahkan juga berkhasiat. Ia diperkaya dengan Vitamin C dan apa yang lebih penting, Nestle the Sorbet Story langsung tidak mengandungi lemak sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah berat badan.

"Anda boleh memilih daripada tiga perisa popular iaitu mangga, campuran buah beri dan oren. Kebanyakan mereka yang pernah menikmati produk baru ini bersetuju perisa mangga membuatkan anda seperti sedang menikmati buah mangga sebenar, manakala dua perisa sesuai untuk mereka yang gemar perasa masam manis," katanya ketika ditemui sempena pelancaran produk terbaru itu di Bangsar, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Turut hadir, Pengurus Eksekutif Perniagaan Nestle Ice Cream, Moataz El Hout dan Pengurus Jenama Nestle, Jamy Ling.

Kesemua tiga perisa itu didatangkan dalam tub 500ml pada harga RM6.49 setiap satu di Malaysia Barat, manakala di Sabah/Sarawak pada harga RM6.99. Namun, berikutan permintaan yang tinggi perisa mangga juga terdapat dalam saiz cawan 100ml pada harga RM2.50

Nestle the Sorbet Story boleh diperolehi di semua peti ais Nestle Ice Cream. Dengan setiap pembelian produk berkenaan bernilai RM12 anda akan mendapat cooler bag percuma dalam warna menyegarkan seperti hijau, ungu dan merah jambu.


myra
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Forum Anuar Zain © 2006, 2007, 2008. Anuar Zain Forum, All. rights reserved. Go To Top Of Page
This page was generated in 0.91 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05
RSS Feed 1 RSS Feed 2
Powered by ForumCo 2000-2008
TOS - AUP - URA - Privacy Policy