Forum Anuar Zain
Forum Anuar Zain
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Fans Anuar
 Tips
 Kempiskan Perut
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

shahrul
Administrator


Malaysia
10147 Posts

Posted - 25/04/2005 :  8:35:42 PM  Show Profile  Visit shahrul's Homepage Send shahrul a Private Message  Reply with Quote
Bahan-bahan
limau nipis
kapur sirih

cara-cara
belah limau nipis dibahadi dua, kemudian sapukan kepada limau yang dipotong tadi dengan sirih kapur. selapas itu sapukan kepada bahagian perut. amalkan setiap malam sebelum tidur, insya-allah anda akan mendapatkan perut yang kempis...

Aku & Anuar

Google AdSense

USA
Mountain View


iha
Average Member



Malaysia
876 Posts

Posted - 28/04/2005 :  09:13:35 AM  Show Profile Send iha a Private Message  Reply with Quote
good idea!!

~Dalam Kehidupan,Kita Perlu Lalui Dengan Tabah Dan Bersabar~
Go to Top of Page

qcqueen_b
Starting Member



39 Posts

Posted - 29/06/2005 :  01:13:15 AM  Show Profile Send qcqueen_b a Private Message  Reply with Quote
shah, dh cuba ke??? jadik ke???
Go to Top of Page

aramyra
Moderator



Malaysia
3032 Posts

Posted - 29/06/2005 :  02:19:04 AM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
shah dah kempis dah dik...... sbb cuba lah tuh..:-)

myra
Go to Top of Page

nanie_pie
Moderator



Malaysia
2663 Posts

Posted - 01/07/2005 :  11:18:08 PM  Show Profile Send nanie_pie a Private Message  Reply with Quote
shah dah berjaya????? arghhh jilesnyer akak! tp herankan mcm mana myra bleh tau? sedangkan se'tau' akak shah ni mmg favourite dia mkn mlm lepas pkul 12 balik mkn terus bab menjahit mata... se'tau' akak ler sifat tu adalah penyumbang utama pregnant w/o due date! nanti shah ajar akak cara yg shah buat utk kempiskan perut ok!
Go to Top of Page

aramyra
Moderator



Malaysia
3032 Posts

Posted - 26/07/2005 :  02:39:00 AM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
dia makan mmg bersungguh kak... tapi bleh kempis sbb lps makan dia tidur berbengkung... hehehehehehehe.................................

myra
Go to Top of Page

lilo
Junior Member



USA
316 Posts

Posted - 06/11/2005 :  11:51:48 AM  Show Profile  Visit lilo's Homepage  Reply with Quote
Lilo nak share la tips ni kan. lama sepi topic ni Lilo bukak balik. Bukan apa, pasal Limau ngan kapur nikan, Lilo penah cuba masa pantang anak first. masyaallah, habis kulit perut gatal2 n mcm terbakar. sbb tak semua kulit org tahan ngan panas kapur + limau tu. so, lilo tak berani cuba dah masa bersalin anak second. skrg, Lilo bersenam, wat sit up. tu je. pakai jugak bengkung, tapi tak berani la nak sapu limau ngan kapur lagi.

apa2 pun lain org lain cara. cuma lilo nak share pengalaman je.
Go to Top of Page

aramyra
Moderator



Malaysia
3032 Posts

Posted - 13/11/2005 :  9:45:36 PM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
mmg pun kak lilo..... kapur kaedahnye panas... klu tak kena, mmg terbakar kulit. pedih ooo.... tak pernah cuba tapi tau kesan kapur...... bahaya jugak.

myra
Go to Top of Page

nanie_pie
Moderator



Malaysia
2663 Posts

Posted - 16/12/2005 :  11:15:56 AM  Show Profile Send nanie_pie a Private Message  Reply with Quote
ada sesapa ada tips lain utk kempiskan perut??? akak ni dah letih mencuba namun perut ku ttp begini :( dulu sempat gak bersenam tp skang selalu bz nak bangun berjalan pun mcm x cukup time bleh dikatakan setiap hari hampir kematu punggung duduk siapkan paper work!!! tu yg lemak semakin berpesta pora kat perut :(

Rindu Belaian - lelaki ini :)
Go to Top of Page

princessyshieda
Starting Member



Malaysia
30 Posts

Posted - 23/02/2006 :  4:45:23 PM  Show Profile  Visit princessyshieda's Homepage  Reply with Quote
For those who just delivered, tips yang pasti berjaya ialah, everyday, makan nasik satu senduk sahaja. And nasi mesti panas. Jangan sejuk tau. Then, jangan suka makan barangan bersantan. Santan ada 'wind' i.e. unsur-unsur angin. Perut akan kembung.
Go to Top of Page

nanie_pie
Moderator



Malaysia
2663 Posts

Posted - 24/02/2006 :  3:47:12 PM  Show Profile Send nanie_pie a Private Message  Reply with Quote
ini di antara perkara yg paling susah akak nak buat sbb nyer, keadaan kerja yg x menentu buat time mkn akak selalu berterabur dan bila g kedai mmg payah nak dpt nasi yg masih panas kecuali nasi goreng! bab santan akak mmg kurang ambik!

Rindu Belaian - lelaki ini :)
Go to Top of Page

aramyra
Moderator



Malaysia
3032 Posts

Posted - 26/02/2006 :  10:58:29 PM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
for those.. for those.. for those... alamak... tak pandai cakap bahasa omputeh arrr..... hehehe... alah... buat sit up jer dalam 30 times every morning before shower... pastu mandi arr... gi kerje... jangan arr bangun pagi setengah jam sebelum nak keje... mmg tak sempat..................

myra
Go to Top of Page

princessyshieda
Starting Member



Malaysia
30 Posts

Posted - 27/02/2006 :  1:28:51 PM  Show Profile  Visit princessyshieda's Homepage  Reply with Quote
Kalau nak ikut my Mum's sytle, dia makan jamu langsingkan badan and kempiskan perut. My sister pulak makan jamu susut peru. But for myself, memang penyegan ubat, I don't eat jamu. itulah sehari makan nasi panas satu senduk sahaja.

And then, jangan selalu makan benda-benda berangin macam labu (pumpkin) semua jenis labu tau including honey dew. Then, kacang buncis, kangkong, bunga lawang, dal, sayur bendi. Benda-benda macam tu elakkan. Boleh makan tapi kurangkan. InsyaAllah, it will work. I believe that we must not only exercise tapi mesti watch our food intake. Sebab kalau exercise sahaja tapi makan banyak pun, NO effect. We need both. Dua-dua kena buat.
Go to Top of Page

nanie_pie
Moderator



Malaysia
2663 Posts

Posted - 28/02/2006 :  3:40:15 PM  Show Profile Send nanie_pie a Private Message  Reply with Quote
myra: ko mcm tau ajer yg akak ni selalu bangun lewat! kekadang member dah spi office akak baru nak iron baju :(

insyallah akak try buat smua nasihat korang, tp but jamu org kata x elok utk anak dara.. sejauh mana kebenaranyer tak berani akak nak kata!

Rindu Belaian - lelaki ini :)
Go to Top of Page

eni
Starting Member



Malaysia
1 Posts

Posted - 04/03/2008 :  1:25:42 PM  Show Profile  Send eni a Yahoo! Message  Reply with Quote
kalau org yg belum berkahwin blh x guna petua ni
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Forum Anuar Zain © 2006, 2007, 2008. Anuar Zain Forum, All. rights reserved. Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05
RSS Feed 1 RSS Feed 2
Powered by ForumCo 2000-2008
TOS - AUP - URA - Privacy Policy