Forum Anuar Zain
Forum Anuar Zain
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Sudut Khas
 Tahukan Anda
 HANTU Singapore...!?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

aramyra
Moderator


Malaysia
3032 Posts

Posted - 05/10/2005 :  03:06:59 AM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
MAKK!! HANTUU!!!
Tempat Tempat berhantu di Singapura! Untuk mereka yang nak tahu, kat bawah ni lah tempat tempat yang AMAT MENYERAMKAN! Kita tak gerenti kalau ape ape terjadi kalau u all decide to check these places out. eeeeiiii... serammm....

Tempat perkuburan Bidadari

Tempat di Mount Vernon nie dah memang popular dengan macam macam cerita that has been passed down tourgh generations. From Taxi drivers to NS men, macam macam hantu diorang cakap diorang nampak. Seram oi coz some of the oldest graves in Singapore is currently there.

East Coast Beach

East Coast Beach ni tak lah seram sangat kalau pat daerah McDonalds, tapi cuba you all try jalan towards Fort Rd where you can't see the beach anymore. Another haunted area is at the end of East Coast Beach towards Changi Airport. Kalau you all terrer, cuba dudok berdua duaan pat situ. Cukop time nanti, Fatimah Rockerz* main chak chak! Woohoo!

Old Changi hospital

Fuyyohhhh... ni tempat paling classic skali coz tempat ni dah wujud sejak zaman Jepun menjajah singapura dulu. Hospital ni dah kosong and is guarded at night by Security Guards. And kalau nak check out, lupakna sua.. coz there is no way you can get in without a permit for research only. It has been rumoured that this is the only hospital with a torture chamber!!

Fort Siloso Sentosa

Tempat ni pon dah memang ader sejak zaman jepon. And they have wax figurines all over the place! We heard a story last time about a group of people who were camping nearby and the say a guy (angmoh) walking wearing an old army uniform and they didn't think much of it, only to find the exact same wax statue of the guy near the monorail station the next morning! oh yes, Fort Siloso closes at 6.30pm.

Labrador Park along Pasir Panjang

Untuk mereka yang tak pernah dengar of Labrador Park, tempat ni pon ader old war bunkers from the japanese occupation dulu. Tempat yang berbukit ni ader sikit susah nak pegi kalau takde transport. Macam macam hantu yang telah direport di park ni including the famous Fatimah Rockerz*. Tapi, hantu yang paling famous pat sini ialah Hantu Longgok.

Asian Village Sentosa

Somehow or rather, kami tak pernah jejak kan kai ke Asian Village bile ke Sentosa, but someone told us that the Asian Village is more haunted than Fort Siloso. Kalau nak tahu kenapa, pegi ler time maghrib pada malam jumaat. Kalau ape ape jadi not our fault ah!

Kampung Nordin Campsite Pulau Ubin

Campsite yang paling famous di antara budak NPCC, NCC, Outdoor Activities Club, Scouts, Brownies nie memang banya story pasal pochong la, jembalang la, bende terbang-terbang la, bende ketawa-ketawa la dan macam macam lagi. Ketua AnakMelayu pon pernah experience something.. eeiiii.. serammmm...

Pasir Ris Swamp

Jembatan yang paling menyeramkan di singapura terletak di pasir ris swamp. Jembatan dia tak besar, kecik jer.. but cubala jalan pat situ time malam jumaat. Banyak orang telah nampak cik Timah kita dudok pat situ tunggu members dia datang nak pegi jalan-jalan, oppss.. terbang-terbang.

Tanah Perkuburan Bawean sebelah Bedok South Blk 70

Tempat yang paling wierd for a cemetery berada di Bedok South sebelah HDB Blk 70. And when we say sebelah, we really mean sebelah!! Tanah Perkuburan Bawean yang bernama Ana Kopur ni dah lamer berada di situ sejak zaman 60's and 70's. Tempat ni tak banyak orang tahu and pada mereka yang dah tahu kalau boleh mereka pon tak nak tahu. Read about it more at SFOGS! You must be logged in to see this link.

Sembawang Park

Recently ader gambar budak budak tengah BBQ with a pochong in the background yang telah circulate all over the internet. Tu lah sembawang park! Tempat yang tak ramai orang datang biler malam ni memang famous dengan story story pasal all sorts of jembalangs. Macam Labrador Prak jugak, Sembawang park ni pon banyak Hantu Longgok jugak, so beware!!





p/s: myra kena tanyer org yang dok dekat ngan singapore.. betul ker tempat2 ni ade hantu? ehek....




..@@@ dari laman anak melayu...






myra

Google AdSense

USA
Mountain View


nanie_pie
Moderator



Malaysia
2663 Posts

Posted - 05/10/2005 :  03:38:12 AM  Show Profile Send nanie_pie a Private Message  Reply with Quote
ok benda ni kiter kena refer ngan diana... tp takut org sajer nak buat gempak ajer! apa2 pun akak x terniat utk g tpt2 camtu sajer carik sakit! akak ni mmg lemah semangat!

"Rindu Belaian"
Go to Top of Page

aramyra
Moderator



Malaysia
3032 Posts

Posted - 05/10/2005 :  04:00:26 AM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
kak... ati2 kat belakang akak tu macam ade sst jer... pastikan takde mata2 merah yang memerhati dan jadi peneman akak yer................

myra
Go to Top of Page

nanie_pie
Moderator



Malaysia
2663 Posts

Posted - 06/10/2005 :  02:15:59 AM  Show Profile Send nanie_pie a Private Message  Reply with Quote
ye ler ko myra! nanti klu akak kena 'santet' ko gak boring x member nk berlawan crita kat forum ni!

"Rindu Belaian"
Go to Top of Page

aramyra
Moderator



Malaysia
3032 Posts

Posted - 06/10/2005 :  03:28:55 AM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
'SANTET' tu ape benda plak......... macam2 bahasa anak JB ni kan.............. santet... macam best jer sebut... santet..santet..santet... macam sejenis burung plak........... BURUNG ker kak? hehehehehehehehehe.........................

myra
Go to Top of Page

cik mala
Average Member



517 Posts

Posted - 07/10/2005 :  02:27:17 AM  Show Profile Send cik mala a Private Message  Reply with Quote
santet tu mcm sawan kot myra...hahahaha sorry erkk nanie..ampunnn..maaf dipinta..
Go to Top of Page

aramyra
Moderator



Malaysia
3032 Posts

Posted - 07/10/2005 :  03:05:48 AM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
ntah lah... klu betul,macamana upenyer klu kak nanie kena santet yer.. sure hodoh..! huuuuuuaaarrrrrgggghh!!!!!!!!!!!! mata terjojol... eeeiiii!! takutnyer...!

myra
Go to Top of Page

QueenD
Starting Member



Singapore
40 Posts

Posted - 19/10/2005 :  1:57:52 PM  Show Profile  Send QueenD an ICQ Message  Click to see QueenD's MSN Messenger address  Send QueenD a Yahoo! Message  Reply with Quote
ada tempat2 yg korang kata tu mmg lah kecoh pasal momok..tapi wallahualam...ada takde tu saya tak tau lah..yg pernah experience tu tau lah...but memang selalu dgr crita pasal those places..lagi lagi Fatimah Rockers ahahah..
saya ni penakut jadi bab momok ni slalu saya pass..tak mau ambil tau...sbb takut tak tido malam....

Kenang daku dalam doa-mu
Go to Top of Page

aramyra
Moderator



Malaysia
3032 Posts

Posted - 19/10/2005 :  2:24:25 PM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
ye ker... so kekiranya betul jugak lah info nih? alamak D... jumpa tengah jalan juz say HAI jer... sure momok tu plak takut........ sbb dia tak tau pun D pun boleh nampak dia..... hehehehehe... bleh macam tuh?

myra
Go to Top of Page

QueenD
Starting Member



Singapore
40 Posts

Posted - 19/10/2005 :  3:34:50 PM  Show Profile  Send QueenD an ICQ Message  Click to see QueenD's MSN Messenger address  Send QueenD a Yahoo! Message  Reply with Quote
boleh...tak boleh apa pulak....tapi ni bulan poser..momok cuti sebulan .orang putih kata 'NO PAY LEAVE' ;) ok gak tu kan...

Kenang daku dalam doa-mu
Go to Top of Page

aramyra
Moderator



Malaysia
3032 Posts

Posted - 19/10/2005 :  3:57:19 PM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
yo lah tuh.................................. dia tak tau, ade momok keliaran... yang tak sempat dirantai./.... hehehehe

myra
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Forum Anuar Zain © 2006, 2007, 2008. Anuar Zain Forum, All. rights reserved. Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05
RSS Feed 1 RSS Feed 2
Powered by ForumCo 2000-2008
TOS - AUP - URA - Privacy Policy