Forum Anuar Zain
Forum Anuar Zain
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Fans Anuar
 Tips
 Tips Kurus Tradisional..
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

aramyra
Moderator


Malaysia
3032 Posts

Posted - 27/06/2005 :  07:04:52 AM  Show Profile  Send aramyra a Yahoo! Message Send aramyra a Private Message  Reply with Quote
ha.......

saper nak kurus plak??

ni tradisi myra punyer...

1. u all kena tahan pengambilan nasi. klu boleh jangan sentuh nasi. klu nak juga, lebih baik ambil dalam amaun yang sedikit. 2 sudu nasi sehari sudah cukup memadai..

2. Mamah epal hijau untuk santapan melewatkan rasa lapar...

3. sarapan roti bawang putih dan jus oren pure atau susu rendah lemak bersama bijirin jagung.

4. hidangan tengahari biar agak berat sikit sbb sarapan dah ringan. nanti pening plak tak dapat makan best. pastikan lunch amik makanan protein seperti ayam panggang atau kukus bersama sup sayuran tanpa minyak atau sup bebola ikan. lebihkan sayuran makanan berserat.

5. klu nak makan telur, elakkan makan kuningnya... atau makan telur seminggu 2 biji sahaja.

6. dinner, amiklah sebelum pukul 7.30 mlm. jangan makan banyak untuk dinner. cukuplah sedikit nasi ( 2 sudu ) dan sup sayur atau tom yam.

7. klu terasa lapar, makan epal hijau.

untuk minuman berkhasiat, anda boleh minum milo tanpa gula. cara buat nak tau?

4 sudu besar milo dan secawan air panas. jangan buat cair2.. nak muntah plak rasanya...

ok tak..? klu rajin insyaallah..... tapi azam kena kuat lah... klu tak tak menjadi...

myra buat diet ni pada tahun 2004 bermula jun dan pada oktober 2004, myra boleh turun 7 kilo....

nampak sikit kan... sbb badan myra mmg susah turun.........

tapi klu dah dapat badan y diimpikan, jangan mulakan diet lama.. klu mula semula ambil nasi suka2.. senang jer badan nak naik... sbb kuasa makan tu tak boleh nak ditahan2.. dah rasa sedap, mmg nak sedap lagi dan lagi dan lagi.

biasakan berjalan laju setiap hari sbb ia membantu bakar kalori lebih cepat.

u all kan kerja.. so senang sikit.. takyah bersenam tunggang terbalik... fokus kerja, buat sehabis daya.. senang nak bakar kalori kerana bila kita berfikir, tenaga juga digunakan....


stok yang u all perlu ada..., EPAL HIJAU... penting tuh... tapi jangan makan epal hijau dengan asam janggut.. alamatnyer u all akan ke hospital dulu.. macam apa yang berlaku pada myra... nak kurus cepat punyer pasal...:-(

ok lah.. selamat berjaya k....

ingat.. ini tips myra sendiri.. bukan dari buku lain...

adios y saludos....

myra

Google AdSense

USA
Mountain View


Kak Sue Dealer JDM5
Starting Member



Malaysia
1 Posts

Posted - 15/10/2009 :  09:39:40 AM  Show Profile  Visit Kak Sue Dealer JDM5's Homepage  Send Kak Sue Dealer JDM5 a Yahoo! Message  Reply with Quote
Asalamualaikum wrt. wbt. dan salam sejahtera.

1. Nama saya Mohd Zulkifli Taib, umur 37 tahun, berasal dari Kuala Terengganu. Sejak dari kecil lagi berat badan saya lebih gemuk berbanding kawan-kawan saya yang lain dan berat badan saya semakin bertambah selepas kahwin sehingga mencecah 106 kg.

2. Bermacam ubat atau teh diet saya cuba amalkan tetapi berat badan saya tidak juga turun. Pada tahun 2007 saya nekad untuk diet iaitu tidak makan nasi selama 4 bulan. Saya cuma mengambil minuman bijirin sewaktu pagi, tengahari dan malam. Hasilnya berat badan saya hanya berkurangan sebanyak 7 ke 8 kg sahaja. Diet saya ini berterusan sehingga Hari Raya Aidil Fitri tahun 2007. Selepas itu saya mula makan semula dan hasilnya berat badan saya bertambah kembali sehingga 103kg. Manakala pinggang seluar saya bersaiz 44 inci.

3. Saya berasa amat risau dengan berat badan yang semakin bertambah kerana bimbang jika mendapat penyakit kencing manis atau darah tinggi.

4. Alhamdullilah saya terbaca berita tentang Jus Diet Mate 5 melalui akhbar-akhbar dan juga halaman web. Akhirnya saya membuat keputusan untuk menggunakanya. Oleh kerana sudah biasa dengan diet jadi saya tidak mengalami masalah untuk mengamalkan minum jus ini. Semasa mengamalkannya minum jus ini memang saya sentiasa bertenaga dan tidak merasa lapar. Selera makan juga menjadi kurang. Saya juga ada buat senaman atau pergi gym 3 ke 4 kali seminggu. Cuba nak bina otot, tak nak bagi mengeleber.

5. Saya mula meminum Jus Diet Mate 5 ini pada awal bulan Disember 2008 dan alhamdullilah setelah 3 bulan ( 26 Feb 2009 ) mengamalkanya berat badan saya turun dari 103kg kepada 83kg. Iaitu sebanyak 20kg. Saya sangat berpuas hati dengan perubahan ini walaupun cemburu dengan kawan-kawan yang lain yang mampu turun berat badan mereka sehingga 20 kg lebih hanya dalam masa 10 minggu sahaja. Tapi tetap puas hati kerana turun 20 kg berbanding diet yang dulu selama 4 bulan hanya turun 8 kg.

6. Insyallah saya akan terus mengamalkan minum Jus Diet Mate 5 ini sehinggalah sasaran berat badan saya mencapai 70 kg. Saya rasa berat badan tersebut adalah baik bagi saya memandangkan saya mempunyai kerangka badan yang besar.

7. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Dr. Rozmey atas formula jus diet yang hebat ini. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada Puan Zuriati Mohamed pemilik blog You must be logged in to see this link. kerana melaluinya saya akan dapat mencapai impian saya untuk kembali mendapat bentuk badan yang lebih ideal.

8. Kepada mereka yang berada di Kuala Terengganu dan kawasan sekitarnya bolehlah menghubungi saya jika berminat untuk mendapatkan Jus Diet Mate 5 ini dan maklumat serta berkongsi cerita dan pengalaman. Email saya zoyqifly@yahoo.com dan No. HP 017-9898575.

9. Terima kasih sekali lagi buat warga Dr. Rozmey dan warga Herba Prima Marketing serta semua ahli-ahli dan pengedar HPM. Semoga impian kita menjadi insan yang sihat dan anggun tercapai.

Wassalam.
Cik Mimie

Kurang berat
Go to Top of Page

lomaniz
Starting Member



Indonesia
2 Posts

Posted - 19/07/2010 :  5:06:04 PM  Show Profile  Visit lomaniz's Homepage  Reply with Quote

Ingin diet 1 minggu turun 3 kg? kunjungi web
==> You must be logged in to see this link.

You must be logged in to see this link.[size="4

ehm
Go to Top of Page

lomaniz
Starting Member



Indonesia
2 Posts

Posted - 19/07/2010 :  5:07:20 PM  Show Profile  Visit lomaniz's Homepage  Reply with Quote
You must be logged in to see this link.

Pelangsing 100% alami tnpa bahan kimia 1 minggu turun 3 kg,aman garansi

ehm
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Forum Anuar Zain © 2006, 2007, 2008. Anuar Zain Forum, All. rights reserved. Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05
RSS Feed 1 RSS Feed 2
Powered by ForumCo 2000-2008
TOS - AUP - URA - Privacy Policy